Beroepentest HBO – WO

Wil je een beroepentest HBO / WO doen die echt alleen maar informatie geeft over hbo en wo beroepen? En het liefst ook beroepsbeschrijvingen erbij? Deze tests zijn vaak meer gericht op het werk- en denkniveau van een HBO(+)-er. Ook de informatie over de hbo en wo beroepen is doorgaans ruimer in de testrapportage aanwezig dan bij algemene tests. Doe dan nu deze beroepentest HBO en WO!.

Als je je als HBO(+)-er afvraagt Welk beroep past bij mij? dan is dit namelijk een geweldige test die een hoop informatie geeft over passende beroepen.

In deze specifieke beroepentest HBO worden ook de competenties die je hebt, meegerekend voor het berekenen van de uitslag. Deze worden namelijk vergeleken met de competenties van de HBO beroepen. Beroepen die dan beter passen staan hoger op de lijst met passende beroepen. Ook bij solliciteren is het goed bewust te zijn van de competenties die jij hebt en die het beroep van je vraagt. Kijk vooraf ook even naar een voorbeeld testrapportage van de beroepentest hbo wo die je wilt gaan doen. Voor mensen die nog een studiekeuze moeten maken is er ook de studiekeuzetest en informatie over hbo opleidingen. In ieder geval veel succes met je beroepskeuze!