Beroepentest

Een beroepentest doen op internet? Doen! Er zijn er zat! Maar hoe kies je nu een goede uit? Om je te helpen hiermee staan hieronder een paar feiten:

  1. Op veel internetpagina’s  staat letterlijk dezelfde beroepentest! Deze is ontwikkeld door een organisatie die probeert zoveel mogelijk andere websites te bewegen om deze beroepentest op het web te zetten. Zo komen er veel mensen op de test af.
  2. Vaak bestaat de aangeboden beroepentest uit 1 webpagina of scherm met een erg lange lijst van stellingen en vragen. (Naar onze mening werkt dit niet prettig en is dit niet meer van deze tijd)
  3. Professionele beroepentests met nette, rustige testschermen en moderne rapportages zijn niet altijd beschikbaar voor particulieren.
  4. De testresultaten bestaan vaak uit veel standaard tekst en maar weinig beroepen  en beroepsinformatie òf er wordt zelfs een standaard beroepenlijst per beroepsprofiel in het rapport gezet.
  5. Een competentieprofiel wordt soms wel en soms niet gemaakt en meegewogen in de testuitslag.

Professionele beroepentest voor particulieren

Als je een uitgebreide professionele beroepentest wilt doen met rustige testschermen en een uitgebreide moderne testrapportage met competentieprofiel, dan kun je eens kijken naar de beroepentest van Testcentrum Groei. Deze brede beroepentest biedt een testrapportage met 29 bladzijden waarin uitgebreide beroepsbeschrijvingen staan van tientallen beroepen die bij je passen op 5 verschillende opleidingsniveaus.

Professionele beroepentest voor organisaties

Zakelijke klanten kunnen in ons online testcentrum terecht voor alle professionele tests waaronder dus de beroepentest.